Εσωτερικού χώρου - Φυτώρικο-Γεωπονικό Κατάστημα Σερρών Όλο Πράσινο

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Εσωτερικού χώρου

Κήπος > Καλλωπιστικά

Φίκος


  
Ο μπέντζαμιν χρειάζεται αρκετό φως.  Τοποθετείστε τον λοιπόν σε ένα φωτεινό σημείο, αλλά αποφύγετε το απευθείας ηλιακό φως τόσο στο μπαλκόνι όσο και μέσα από το τζάμι, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί τα φύλλα του μπορεί να καούν.  Τα φυτά τείνουν να «γέρνουν» προς την πλευρά απ’ όπου έρχεται το φως.  Για να μην στραβώσει λοιπόν το φυτό σας, κάθε φορά που ποτίζετε περιστρέφετε τη γλάστρα κατά 45 περίπου μοίρες ή ένα τέταρτο του κύκλου.  Να έχετε στο μυαλό σας ότι ο μπέντζαμιν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και στις μικρότερες αλλαγές συνθηκών και φωτισμού.

Σεφλέρα


  
Η σεφλέρα είναι ένα από τα φυτά που δεν λείπει σχεδόν από κανένα ελληνικό μπαλκόνι κυρίως της νότιας ελλάδας γιατί δεν αντέχει το κρύο της βόρειας ελλάδας. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και αντέχει και στην έλειψη νερού. Δημιουργεί μεγάλο όγκο φυλλώματος ειδικά όταν κλαδεύουμε τους βλαστούς που ψηλώνουν αρκετά. Την άνοιξη καλό είναι να την προστατέψουμε από την μελίγκρα. Σε περίπτωση που την βάλουμε μέσα στο σπίτι στην βόρεια ελλάδα να αποφύγουμεμια θέση δίπλα σε καλοριφέρ. Καλό θα της κάνει ένα υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά αλλά και να καθαρίζουμε με ένα καθαρό πανί τα φύλλα της από την σκόνη. Προσοχή στον απευθείας ήλιο κατά την περίοδο που έχει ζέστη κυρίως το καλοκαίρι. Οι άμεσες ακτίνες του ήλιου θα προκαλέσουν έγκαυμα στα φύλλα. Την σεφλέρα την βρίσκουμε σε 3 ποικιλίες κυρίως. Στην πράσινη, την δίχρωμη ασπροπράσινη και κιτρινοπράσινη.

Καλαθέα


  
Η καλαθέα ανήκει στην οικογένεια ταν μαραντιδών και κατάγεται από τα τροπικά δάση. Το όνομά της είναι Ελληνικό και προέρχεται από το αρχαίο κάλαθος. Έχει μεγάλα ασημίζοντα φύλλα που διατηρούνται όλο το χρόνο. Την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού μπορεί και να ανθήσει. Η ιδανική θέση για την καλαθέα είναι το θερμοκήπιο ή η κλειστή βιτρίνα λουλουδιών σε μέρος ημισκιερό. Η θερμοκρασία και η υγρασία πρέπει να διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, που μπορούν να χαμηλώσουν λίγο το χειμώνα. Προστατέψτε την από τα ρεύματα. Το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζεται συχνά και κατά την περίοδο της ανάπτυξης χρειάζεται κάθε 2 βδομάδες λίπασμα. Μια φορά το χρόνο, καλύτερα την άνοιξη, μπορείτε να τη μεταφυτέψετε σε χουμώδες χώμα καλής αποστράγγισης. Πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες με διαίρεση ριζών.  

Ζάμια


  
Η ζάμια είναι ένα φυτό εσωτερικό χώρου το οποίο μπορεί να ζήσει και σε αρκετά σκιερά σημεία. Είναι ίσως το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Στους περισσότερους χαλάει γιατί ποτίζουν αρκετά. Στην ζάμια φτάνει ένα πότισμα κάθε 30-40 μέρες ανάλογα με την ατμοσφαιρική υγρασία του χώρου. Όταν μακραίνουν αρκετά οι βλαστοί της , από το βάρος του βλαστού λυγίζουν. Προτιμότερο είναι να τους κόβουμε από το να βάζουμε στηρίγματα. Και αυτό γιατί οι κόνδυλοι που έχει στο χώμα μπορεί να τραυματιστούν.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού